Spotler Activate (Squeezely)

Je kunt echte postkaarten versturen vanuit Spotler Activate (voorheen Squeezely) met behulp van de API van Print.one. Hiervoor heb je een account bij Print.one nodig en een template design voor je kaart. Door webhooks te gebruiken kun je vanuit Spotler Activate -Squeezely opdrachten naar Print.one sturen.

Hieronder vind je de instellingen waarmee je een webhook in Spotler Activate kunt gebruiken om opdrachten (API calls) naar Print.one te sturen. Iedere opdracht is 1 postkaart.

Spotler Activate heeft in het webhook venster een test functie waarmee je de instellingen voor de API call kunt testen. Gebruik hiervoor de test API key van Print.one.

Testen met een live API key kan uiteraard ook, hou er dan rekening mee dat iedere API call resulteert in een gedrukte en verzonden kaart.

De settings voor de webhook zijn:

Method

POST

URL

https://api.print.one/v2/orders

Content-Type

application/json

Auth

leeg laten

Request headers

x-api-key: <jouw-api-key>

Use RAW JSON body

Ja

Om in Spotler Activate de variabele waarden in te voeren, kun je tussen de quotes beginnen met het typen van 2 accolades, ook wel curly brackets genoemd.

Als je dat doet, toont Spotler automatisch een scherm met alle waarden die je in kan vullen:

Je kunt vervolgens op het gewenste veld klikken. Spotler Activate vult de rest automatisch aan.

Je kunt ook velden in een regel combineren, zoals voornaam en achternaam. Ook het adres en het huisnummer kun je combineren.

Voorbeeld JSON payload voor Spotler Activate
    2 "sender": {
    3 "name": "Company & Co",
    4 "address": "Street 123",
    5 "postalCode": "1234 AB",
    6 "city": "Amsterdam",
    7 "country": "Netherlands"
    9 "recipient": {
    10 "name": "{{First name}} {{Last name}}",
    11 "address": "{{custom_street}}",
    12 "postalCode": "{{Zipcode}}",
    13 "city": "{{City}}",
    14 "country": "Nederland"
    16 "mergeVariables": {
    17 "fname": "{{First name}}",
    18 "personal_code": "XX234CC8"
    20 "templateId": "tmpl_l1eNDjK3unSKnJ4zK7fkp",
    21 "finish": "GLOSSY",
    22 "billingId": "winback campaign"