API status codes

2xx = OK

Alle status codes die beginnen met een 2 (bijvoorbeeld 201) staan voor succes.

Let op: in sommige systemen zoals bijvoorbeeld Klaviyo wordt alles wat geen 200 is (bijvoorbeeld 201) toch als een foutmelding in rood getoond. Dit kan dus lijken op een error, maar dat is het echter niet.

4xx

Alle codes die beginnen met een 4 wijzen op een probleem aan gebruikerskant, check bijvoorbeeld of je alle template IDs correct in je JSON hebt staan. Een fout in het design kan ook een oorzaak zijn, of het ontbreken van een komma in de JSON. Het vergeten van een merge variabele in een bestelling zal ook een error veroorzaken.

Zo kunnen er nog veel meer redenen zijn. De reden van de foutmelding staat altijd in de response.

400 - Bad Request

Check of alle velden (correcte) data bevatten, check de syntax. Vaak zit er een klein foutje in de merge variabelen (als je er eentje vergeten bent bijvoorbeeld).

401 - Unauthorized

Dit is een authenticatie probleem, check of de API Key wel juist is.

5xx

Een probleem aan de kant van Print.one. In de meeste gevallen is het een paar seconden later alweer opgelost. Wacht heel even, probeer het nog eens en neem anders contact met ons op.

Deze foutmeldingen worden automatisch naar ons eigen systeem gerapporteerd, zodat ons team direct op de hoogte is.