CSV automatisering

Met CSV bestanden heb je een alternatieve manier om orders in te schieten. Elke rij in de CSV wordt als een nieuwe order beschouwd.

Upload CSV

Binnen de portal is het mogelijk om een CSV te uploaden, door naar de orders pagina te gaan. Op deze pagina klik je op de 'Upload CSV' knop.

CSV mapping

Tijdens het upload proces is het belangrijk om te weten welke kolommen waar moeten komen. Daarom vragen we je om de CSV kolommen te 'mappen' naar de juiste input data. Hieronder is een voorbeeld te zien van hoe dit er uitziet.

Hierboven is te zien hoe 'First name' een CSV kolom is. Deze kolom kan geselecteerd worden door in het input veld te klikken. Hierna zal er een dropdown komen met alle mogelijke CSV kolommen en preview data.

Mapping van velden mag een combinatie van statische tekst en CSV kolommen bevatten.

CSV upload automatisering via de API

Naast het uploaden van een CSV in de Print.one portal, is het ook mogelijk om de CSV rechtstreeks via de API in te schieten. Bekijk hiervoor de API documentation van het benodigde endpoint.

Wanneer de API gebruikt zal worden om de CSV te uploaden raden we aan om een eerste order altijd via de portal in te schieten. Het is namelijk eenvoudiger om op deze manier de juiste 'orderData' en 'mapping' velden te verkrijgen. Wanneer er via de portal een CSV geüpload wordt zijn deze velden zichtbaar op de CSV order status pagina. Vanaf hier kunnen deze twee velden gekopiëerd worden naar uw eigen API-call logica.