Salesforce

Samen met de Salesforce experts van Harvest Digital hebben we een gebruiksvriendelijke integratie voor Salesforce ontwikkeld. Vanuit de Flow builder kan de Print.one direct mail API worden aangeroepen, zodat je gepersonaliseerde kaarten naar jouw klanten kunt sturen.

De Salesforce app is momenteel op invite only beschikbaar. Wil je ook kaarten versturen vanuit Salesforce? Neem contact met ons op om toegang te krijgen tot de app.

Salesforce Setup Instructies

Print.one biedt een Salesforce App om zonder codering aan de slag te gaan. Het pakket bevat alle componenten die nodig zijn om eenvoudig ansichtkaarten te versturen via de native Lightning Flow en geeft je de mogelijkheid om het hele verzendproces van ansichtkaarten te automatiseren.

Eerste opzet

Print.one overhandigt je een installatielink voor het pakket. Eenmaal geïnstalleerd, wilt je de API sleutel configureren die beschikbaar is binnen jouw Print.one portal onder API Key. Zowel de Test (ontwikkeling) als Live (productie) API keys worden ondersteund en kunnen worden gekopieerd vanuit de Print.one portal.

Ga binnen Salesforce naar Setup, Custom Code en vervolgens Custom Settings. Daar vindt je de aangepaste instelling 'Print.one Credentials'. Via manage en het aanmaken of bewerken van de Default Organisation Level Value kunt je de API Key plakken.

Dat was het voor de eerste installatie!

Hoe te gebruiken

De Print.one module is beschikbaar binnen Flow Builder. Je kunt via Setup naar Flow Builder gaan, een nieuwe flow bouwen of een bestaande flow openen en een stap aan de flow toevoegen.

Je wilt ervoor zorgen dat alle opdrachten, records en andere gegevens voor je kaart beschikbaar zijn binnen je flow voordat je de Print.one Action toevoegt.

Klik op Add Element, Action en zoek de actie met de naam 'Send a postcard with Print.one' of binnen de Categorie 'Messaging'.

Na het klikken op de actie opent een venster waar het Label en de API Naam worden gebruikt voor binnen de Flow, en alle velden voor Templates, Fields Front (Alleen beschikbaar wanneer merge velden zijn toegevoegd in de Print.one template), Fields Back (Alleen beschikbaar wanneer merge velden zijn toegevoegd in de Print.one template), Recipient, Sender en optioneel Billing moeten worden gevuld. Het tabblad Geavanceerd kan worden genegeerd.

Na het toevoegen van het blok is het mogelijk om verschillende stappen toe te voegen aan de flow, inclusief de mogelijkheid om de out argumenten van de Print.one module te gebruiken, zoals de postcardRecordId, isSucces en errorMessage.

Eenmaal ingesteld kan de flow worden opgeslagen, getest en geactiveerd via de native Salesforce Flow knoppen.

Rapportage

De tool bevat ook een Salesforce Lightning applicatie, inclusief een rapport voor het aantal aangemaakte postcardverzoeken, de status en de facturatie-id. Verder is een overzicht van de Postcard records te vinden via het Postcards tabblad, dat ook aan verschillende Salesforce Lightning applicaties kan worden toegevoegd.