Personaliseren

Om een persoonlijke ervaring voor je klanten of ontvangers te creeëren, hebben we een systeem gebouwd om elke verzonden kaart te personaliseren, zonder steeds je design te moeten aanpassen.

Je kunt tekst, afbeeldingen en QR codes personaliseren.

Merge variabelen

Het personaliseren van een ansichtkaart gebeurt met behulp van 'merge variabelen'. Een voorbeeld van een merge variabele is 'voornaam'. In jouw ontwerp gebruik je hiervoor dubbele accolades, dus {{voornaam}} of {{naam}} of een variant daarvan.

Een voorbeeld van het gebruik van merge variabelen is te zien in de afbeelding hieronder. Daar worden verschillende merge variabelen gebruikt. Bijvoorbeeld: {{naam}}, {{korting}} en {{kortingscode}}. Telkens wanneer je een ansichtkaart verzendt, zal ons systeem je vragen met welke waarden je deze merge variabelen wilt invullen. Voor {{naam}} zou je bijvoorbeeld 'Jane' kunnen invoeren.

Merge variabele namen en best practices

• Gebruik duidelijke en beknopte namen voor je merge variabelen;

• Gebruik geen punten of spaties;

• Merge variabelen kunnen de volgende tekens bevatten: abcdefghijklmnopqrstuvwxyzABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ-_

• We raden het niet aan om cijfers in de namen te gebruiken, omdat de meeste integraties in andere platformen dat niet prettig vinden.

De waarde van een merge variabele kan alles zijn wat je maar wilt.

Voor meer informatie over JSON en de opbouw van je API calls, zie de API sectie.

HTML invoegen in merge variables

Het is ook mogelijk om HTML in merge variabelen te voegen. Dit opent veel mogelijkheden op het gebied van het stylen van tekst op verschillende verzonden kaarten.

Als je HTML wilt invoegen in een merge variable, gebruik dan triple curly brackets in plaats van dubbele: {{{...}}}

Voorbeeld: op de achterzijde van de kaart gebruik je in de HTML template de merge variable {{{message}}}. Nu kun je deze merge variabele vullen met een waarden als <span style="color:blue">John Doe</span>. Het resultaat zal een stukje blauwe tekst zijn.

Variabele afbeeldingen

Zelfs afbeeldingen kunnen worden gepersonaliseerd voor elke verzonden kaart. Je kunt variabele afbeeldingen toevoegen met de knop "Add variable image per recipient" in de editor.

Je wordt gevraagd om een naam in te voeren voor de merge variabele. In het voorbeeld hieronder gebruiken we "imageUrl". Er verschijnt een placeholder afbeelding die je kunt aanpassen aan de gewenste afmetingen. Je zou bijvoorbeeld de afbeelding kunnen wijzigen op basis van het geslacht van een pasgeboren baby.

De waarde van de merge variabele moet een externe afbeelding zijn. Het is belangrijk dat de server de afbeeldingen correct kan teruggeven en dat er een HTTP-code van 2xx wordt gegeven. Als een afbeelding niet wordt geladen omdat er geen HTTP-code van 2xx wordt teruggegeven, zal de bestelling mislukken.

QR Codes

Het is ook mogelijk om QR codes te personaliseren. Lees meer over het personaliseren van QR codes op de QR codes pagina.