Shopify

Shopify marketplace app

We hebben een app voor Shopify ontwikkeld waarmee je Marketing Automations kunt gebruiken om vanuit Shopify echte persoonlijke postkaarten te versturen.

De app installeren

Je kunt de app vanuit onze Portal installeren. Log in en ga naar Integrate > Integrations > Shopify en klik op Install.

Het instellen van een marketing automation

Installeer eerst de Flow app vanuit de Shopify app store.

Daarna kun je vanuit de Flow app een marketing automation flow aanmaken.

Voor de 'Print.one Send Postcard' flow action moeten verschillende details ingevuld worden.

In ons voorbeeld gebruiken wij {{order.shippingAddress.firstName}} als de voornaam van de klant. Via de 'Add as variable' knop zijn alle mogelijke opties zichtbaar welke door Shopify beschikbaar gesteld worden. Deze kunnen verschillen, afhankelijk van de 'Trigger' die ingesteld is in de flow.

Het testen van de flow

Tijdens de test fase raden we je aan om de 'Send live?' checkbox uit te laten. Als deze checkbox uit staat, worden er alleen test orders gemaakt. Vink je de checkbox aan, dan worden de kaarten echt gedrukt en verstuurd.

Maak altijd eerst een aantal test orders. Wanneer je tevreden bent met de tests, kan de checkbox 'Send live?' aangezet worden, waarna de automation echte kaarten zal gaan versturen per post.

Links om te raadplegen