Lettertypes gebruiken

Je kunt ieder willekeurig lettertype gebruiken, mits het geschikt is voor HTML. Test het s.v.p. goed met de preview functie.

In de HTML verwijs je met een url naar de gebruikte lettertypes. In de voorbeeld templates (in portal.print.one) kun je in de code zien hoe dit werkt. Als je meerdere varianten van een font wilt gebruiken, bijvoorbeeld vet of cursief, dan dien je deze ook aan te geven in de HTML.

Het is verstandig om in je template ook een backup font aan te geven, dat is een lettertype dat geladen wordt wanneer het primaire font niet beschikbaar is.

Let op de leesbaarheid: kleine lettertjes zijn niet goed voor je conversie. Kies een lettertype dat goed leesbaar is. Indien nodig, kort dan de tekst in zodat de letters groter kunnen worden gemaakt.

Hosting van lettertypes

Hier geldt - net als bij afbeeldingen - dat de hosting veel requests moet kunnen verwerken. Een Google Drive folder, of iets dergelijks, is niet voldoende.

Google Fonts is een goede basis, met meer dan 1400 lettertypes en betrouwbare snelheid en beschikbaarheid.

Je kunt je gewenste fonts ook downloaden en uploaden in de portal.

Bij fonts geldt hetzelfde als met images: orders met fonts welke geen 2xx HTTP status code terug geven zullen falen. Dit is om de kwaliteit van je bestellingen en postkaarten te garanderen.